Archivos mensuales: julio 2014

Amanida d’espàrrecs verds ecològics i taronja / Ensalada de espárragos verdes y naranjas

Espárragos ecológicos / Espàrregs ecològics

Propiedades / Propietats:

esparragos verdesLos espárragos tienen muy pocas calorías, en cambio son altamente diuréticos. Son ricos en fibra, que favorece la digestión. Además contienen minerales tales como el potasio y el fósforo.

Els espàrrecs tenen molt poques calories, en canvi són altament diürètics. Són rics en fibra, que afavoreix la digestió. A més contenen minerals com ara el potassi i el fòsfor.

Receta / Recepta:

Ensalada de  espárragos verdes y naranjas

Dorar unos piñones en una sartén con un poco de mantequilla, escurrirlos con un papel absorbente y reservar. Lavar los espárragos y cortar la parte fibrosa, cocerlos en agua salada durante 7 minutos aproximadamente y escurrirlos. Pelar unas naranjas y retirar la membrana de cada gajo, reservando en un cuenco el zumo que suelten. Lavar unas hojas de col blanca. Disponer en una bandeja, los espárragos cortados por la mitad, los piñones, los gajos de las naranjas y las hojas de col blanca cortada en juliana. A continuación preparar un aliño con el jugo de las naranjas que habíamos reservado, aceite de oliva de buena calidad, pimienta negra recién molida y sal al gusto. Mezclar los ingredientes hasta que estén ligados y extender la mezcla sobre la ensalada, servir y buen provecho.

Amanida d’espàrrecs verds i taronja

Daurar uns pinyons en una paella amb una mica de mantega, escórrer amb un paper absorbent i reservar. Rentar els espàrrecs i tallar la part fibrosa, coure’ls en aigua salada durant 7 minuts aproximadament i escórrer. Pelar unes taronges i retirar la membrana de cada grilló, reservant en un bol el suc que deixin anar. Rentar unes fulles de col blanca. Disposar en una safata, els espàrrecs tallats per la meitat, els pinyons, els grills de les taronges i les fulles de col blanca tallada en juliana. A continuació preparar un amaniment amb el suc de les taronges que haviem reservat, oli d’oliva de bona qualitat, pebre negre recent mòlt i sal al gust. Barrejar tots els ingredients fins que estiguin lligats i estendre la barreja sobre l’amanida, servir i bon profit.

Ensalada tibia de habas tiernas / Amanida tèbia de faves tendres

Las habas / Les faves

habas

Propiedades / Propietats:

Las habas contienen gran parte de las vitaminas y minerales indispensables para la salud. Además son ricas en hidratos de carbono, que nos proporciona energía. También contienen antioxidantes y son buenas para el colesterol. Aunque también es bueno saber que es una de las hortalizas que más calorías nos aporta. Curiosamente si las habas son secas muchos de los valores minerales y sus vitaminas se multiplican, aunque también se multiplican los azúcares con lo cual el aporte de calorías también asciende.

Les faves contenen gran part de les vitamines i minerals indispensables per a la salut. A més són riques en hidrats de carboni, que ens proporciona energia. També contenen antioxidants i són bones pel colesterol. Encara que també és bo saber que és una de les hortalisses que més calories ens aporta. Curiosament si les faves són seques molts dels valors minerals i les vitamines es multipliquen, encara que també es multipliquen els sucres, amb la qual cosa l’aportació de calories també puja.

Receta / Recepta:

Ensalada tibia de habas tiernas

Mezclar en un cazo 100ml de aceite de oliva con el zumo de una naranja, calentar la mezcla hasta que el agua del zumo de la naranja se haya evaporado, reservar y dejar que se enfríe. Seguidamente escaldar las habas desgranadas en abundante agua hirviendo durante 3 minutos. Escurrirlas y dejar que se enfríen. Cuando las habas estén tibias, mezclarlas con la preparación de aceite con el zumo de naranja, rociarlas con pimienta recién molida y a continuación espolvorear la ensalada con hojas de hierbabuena fresca finamente picadas, remover y servir.

Amanida tèbia de faves tendres

Barrejar en un pot 100ml d’oli d’oliva amb el suc d’una taronja, escalfar la barreja fins que l’aigua del suc de la taronja s’evapori, reservar i deixar que es refredi. Seguidament escaldar les faves desgranades en abundant aigua bullint durant 3 minuts. Escórrer-les i deixar que es refredin. Quan les faves estiguin tèbies, barrejar-les amb la preparació d’oli amb el suc de taronja, ruixar-les amb pebre acabat de moldre i tot seguit empolvorar l’amanida amb fulles de menta fresca finament picades, remoure i servir.

Col-i-rave i patates al forn / Colinabo y patatas al horno

Colinabo / Col-i-rave

Colinabo - col i rave

Colinabo – col i rave

Propiedades / Propietats:

Esta hortaliza contiene una cantidad importante de ácido ascórbico. Además presenta un alto contenido en vitamina B. contiene un 90% de agua y es bajo en calorías, tiene además hidratos de carbono, vitamina B1, B2 y vitamina C, ácido fólico, minerales y fibra.

Aquesta hortalissa conté una quantitat important d’àcid ascòrbic. A més presenta un alt contingut en vitamina B. conté un 90% d’aigua i és baix en calories, té a més hidrats de carboni, vitamina B1, B2 i vitamina C, àcid fòlic, minerals i fibra.

Receta / Recepta:

Col-i-rave i patates al forn

Precalentar el horno a 190º, mientras se cortan los colinabos, unas patatas en rodajas gruesas y unas cebollas en rodajas finas, se colocan en una bandeja de hornear previamente aceitada, una vez colocado se espolvorea por encima con quesos rallados tipo cheddar y parmesano un poco de eneldo, pimienta recien molida, y sal al gusto. Se dispone un nuevo piso con el colinabo, la patata y la cebolla restante, se vierte por encima nata para cocinar y se remata con el resto de los quesos. Se hornea tapado durante 1 hora aproximadamente a 180º o 190º. Una vez pasado ese tiempo, se destapa y se hornea durante 30 minutos más, hasta que la parte superior se dore y las verdures esten tiernas.

Preescalfeu el forn a 190 º, mentre es tallen els col.i.raves, unes patates a rodanxes gruixudes i unes cebes a rodanxes fines, es col.loquen en una safata d’enfornar prèviament oliada, un cop col•locat s’empolvora per damunt amb formatges ratllats tipus cheddar i parmesà una mica d’anet, pebre recent mòlt, i sal al gust. Es disposa un nou pis amb el col.i.rave, la patata i la ceba restant, s’aboca per sobre nata per cuinar i es remata amb la resta dels formatges. S’enforna tapat durant 1 hora aproximadament a 180 º o 190 º. Un cop passat aquest temps, es destapa i s’enforna durant 30 minuts més, fins que la part superior es dauri i les verdures estiguin tendres.

Crema de patata y cebolla ecológica / Crema de patata i ceba ecològica

La patata

Propiedades / Propietats:

Es un alimento rico en hidratos de carbono. Tiene un alto porcentaje de agua (75%-80%), su materia seca la constituyen almidones, azúcares y proteínas, además contiene sustancias minerales tales como el potasio y el magnesio.

És un aliment ric en hidrats de carboni. Té un alt percentatge d’aigua (75% -80%), la seva matèria seca la constitueixen midons, sucres i proteïnes, i a més conté substàncies minerals com ara el potasi i el magnesi.

Receta / Recepta:

Crema de patata y cebolla

 

En una olla se pone mantequilla y una cebolla grande a gajos y dos dientes de ajo cortado pequeño, se tapa y se deja pochar a fuego bajo, removiendo de vez en cuando, cuando ya este blandito se le añaden 3 o 4 patatas grandes, peladas y cortadas a trozos. Se cubren con caldo de verduras y se añade sal al gusto una pizca de pimienta blanca y una cucharadita pequeña de nuez moscada. Se deja hervir unos 20 minutos a fuego medio. Cuando consideremos que la patata ya está cocida retiramos la olla del fuego y lo trituramos todo, hasta conseguir la consistencia de una crema, a continuación echaremos la yema de un huevo y un poco de leche, lo batimos de nuevo y a disfrutar!  Y si se añaden picatostes de pan tostado cuando se sirve, todavía está más rico.

patata ecológicaEn una olla posem mantega i una ceba gran a grills i dos grans d’all tallat petit. Es tapa i es deixa ofegar a foc baix, remenant de tant en tant, quan ja està tou se li afegeixen 3 o 4 patates grans, pelades i tallades a trossos. Es cobreixen amb brou de verdures i s’afegeix sal al gust, un pessic de pebre blanc i una culleradeta petita de nou moscada. Es deixa bullir uns 20 minuts a foc mitjà. Quan considerem que la patata ja està cuita retirem l’olla del foc i ho triturem tot, fins a aconseguir la consistència d’una crema, a continuació afegirem el rovell d’un ou i una mica de llet, ho batem de nou i ja podem gaudir-ne. Si s’afegeix crostons de pa torrat al servir, encara estarà més bo.

Pastel de Calabacín ecológico / Pastís de carbassó ecològic

 

Calabacín / Carbassó

Calabacín ecológico

calabacin ecológico

 

Propiedades / Propietats:

El calabacín es una verdura muy sabrosa, que tiene un gran contenido en agua por lo cual tiene efectos diuréticos y apenas engorda. Además contiene ácido fólico, vitaminas C y B y betacarótenos. También nos aporta potasio, magnesio, yodo, sodio y calcio.

El carbassó és una verdura molt, gustosa que té un gran contingut en aigua per la qual cosa té efectes diürètics i amb prou feines engreixa. A més conté àcid fòlic, vitamines C i B i betacarotens. també ens aporta potassi, magnesi, iode, sodi i calci.

Receta / Recepta:

Pastel de Calabacín / Pastís de carbassó

Eliminar los extremos de 500g de calabacines, lavarlos y rallarlos. Cortar dos cebolletas en rodajas finas y picar las hojas de un manojo de menta. Precalentar el horno a 200 ºC. Mezclar tres huevos batidos junto con 60g de mantequilla a temperatura ambiente y remover hasta conseguir una mezcla homogenea. Añadir 125g de queso tipo quark y 100g de queso emental rallado, la menta, los calabacines y las cebolletas que habiamos reservado, remover hasta que todo quede bien mezclado. Salpimentar al gusto. Untar un molde con mantequilla y espolvorearlo con semillas de sésamo, llenar el molde con la mezcla e introducirlo en el horno durante 45 minutos aproximadamente. Entre tanto, dorar unos piñones en una sartén y reservar. Freir unos dados de beicon ahumado y cortar unas aceitunas negras en dos y repartirlo todo por encima de la tarta recien salida del horno. Este pastel se puede consumir caliente o frío.

Eliminar els extrems de 500g de carbassons, rentar-los i ratllar-los. Tallar dos cebes a rodanxes fines i picar les fulles d’un grapat de menta. Preescalfar el forn a 200 ºC. Barrejar tres ous batuts juntament amb 60 g de mantega a temperatura ambient i remenar fins aconseguir una barreja homogènia. Afegir 125g de formatge tipus quark i 100g de formatge emmental ratllat, la menta, els carbassons i les cebes que havíem reservat, remenar fins que tot quedi ben barrejat. Salpebrar al gust. Untar un motlle amb mantega i empolvorar amb llavors de sèsam. omplir el motlle amb la barreja i introduir-lo al forn durant 45 minuts aproximadament. Mentrestant, daurar uns pinyons en una paella i reservar. Fregir uns daus de bacó fumat i tallar unes olives negres en dos i repartir tot per sobre del pastís recent sortida del forn. Aquest pastís es pot consumir calent o fred.

Calçots al horno ecológicos / Calçots al forn ecològics

El calçot ecològic

Es un tipo de cebolla blanca. Se le atribuyen propiedades tonificantes, diuréticas, Calçots-2digestivas, afrodisíacas. Tiene pocas calorías, es rico en agua y fibra y contiene vitamina C, ácido fólico, potasio y fósforo.

És un tipus de ceba blanca. Se li atribuiexen propietats tonificants, diürètiques, digestives i afrodisíaques. Té poques calories, es ric en aigua i fibra i conté vitamina C, àcid fòlic, potassi i fòsfor.

Receta / Recepta:

Calçots al horno / Calçots al forn

Cortamos los tallos verdes, el “flequillo” y retiramos la primera piel, los lavamos bien bajo el grifo para quitar toda la tierra. A continuación distribuimos los calçots sobre papel de horno en la bandeja uno al lado del otro (sin amontonarlos), los regamos con un poco de aceite de oliva y un los aderezamos con sal gorda al gusto. Seguidamente los metemos en el horno, que previamente habremos precalentado a 200º aproximadamente y los dejamos hornear unos 30/ 35 minutos. Los calçots deben de estar tiernos por dentro y un poco tostados por fuera.

Que aproveche.

Tallem les tiges verdes, el “serrell” i retirem la primera pell, els rentem bé sota l´aixeta per treure tota la terra. Tot seguit distribuïm els calçots damunt de paper de forn a la safata, l´un al costat de l´altre (sense amuntagar-los). els reguem amb una mica d´oli d´oliva i els amanim amb sal gruixuda al gust. Seguidament els posem al forn, que previament haurem escalfat a 200º i els deixarem coure uns 30/35 minuts. Els calçots han de ser tendres per dins i una mica torrats per fora.

 

Que us aprofiti. 

PUDING DE BERENJENAS/ PÚDING D´ALBERGINIES

                 

LA BERENJENA/ L´ALBERGINIA

berenjenas alberginiaPROPIEDADES/ PROPIETATS

La berenjena es un vegetal con propiedades antioxidantes, es rica en potasio, cobre, ácido fólico, magnesio y fibra. Es desintoxicante y su gran contenido en agua (90%)  hace que sea poco calórica. Es importante consumirla siempre cocinada ya que contiene solanina, un principio tóxico que desaparece con la cocción.

L’albergínia és un vegetal amb propietats antioxidants, és rica en potassi, coure, àcid fòlic, magnesi i fibra. És desintoxicant i el seu gran contingut en aigua (90%) fa que sigui poc calòrica. És important consumir-la sempre cuinada ja que conté solanina, un principi tòxic que desapareix amb la cocció.

 

Receta / Recepta:

PUDING DE BERENJENAS/ PÚDING D´ALBERGINIES

Precalentar el horno a 190ºC. Pelar y cortar 4 berenjenas a daditos y hervirlos durante 20 minutos en agua y sal, retirarlos, secarlos bien y reservar.Picar cuatro cebollas y sofreirlas con aceite de oliva, a media cocción añadir los dados de berenjena y cocerlo junto unos 10 minutos. A continuación pasarlo por la batidora junto con 4 huevos, 100 ml de crema de leche, 1 cucharada de perejil picado, 1 cucharadita de albahaca picada, 1/2 cucharadita de estragón picado, salpimentar al gusto y triturarlo todo hasta obtener una pasta.Untar un molde con aceite de oliva y espolvorear con pan rallado. Rellenar el molde con la pasta obtenida y cocer entre 35 y 40 minutos aproximadamente.Se puede consumir en caliente acompañado de salsa de tomate o se puede servir frio con mayonesa y ensalada verde.

Preescalfeu el forn a 190 º C. Pelar i tallar 4 albergínies a daus i bullir durant 20 minuts en aigua i sal, retirar-los, assecar-los bé i reservar.
Picar 4 cebes i sofregir amb oli d’oliva, a mitja cocció afegir els daus d’albergínia i coure junt uns 10 minuts. A continuació passar-ho per la batedora juntament amb 4 ous, 100 ml de crema de llet, 1 cullerada de julivert picat, 1 culleradeta d’alfàbrega picada, 1/2 culleradeta de estragó picat, salpebrar al gust i triturar-ho tot fins a obtenir una pasta.
Untar un motlle amb oli d’oliva i escampar-hi pa ratllat. Omplir el motlle amb la pasta obtinguda i coure entre 35 i 40 minuts aproximadament.
Es pot consumir en calent acompanyat de salsa de tomàquet o es pot servir fred amb maionesa i amanida verda.

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La coliflor ecológica / La coliflor ecològica

 Propiedades / Propietats

coliflor ecológica , coliflor ecològicaLa coliflor es un vegetal compuesto en un 85% de agua, aunque es una importante fuente de fibra dietética. No contiene ni hidratos de carbono, ni proteínas, ni grasas, por lo que tiene poco valor calórico. Sin embargo es muy rico en vitamina B y en ácido fólico, y contiene potasio y fósforo.

La coliflor és un vegetal que compta amb un 85% d’aigua, encara que és una important font de fibra dietètica. No conté ni hidrats de carboni, ni proteïnes, ni greixos, pel que té poc valor calòric. No obstant, és molt ric en vitamina B i en àcid fòlic, a més de contenir potasi i fòsfor.

Receta / Recepta:

Coliflor gratinada con jamón

Ingredientes:

  • 125 ml de crema de leche
  • 125ml de leche
  • zumo de 1/2 de limón
  • 2 yemas de huevo
  • 20 gr queso rallado
  • sal y pimiento

Limpiar la coliflor y separar los ramilletes, hervir a medias, escurrirla y reservarla. Cortar el jamón cocido en dados. Batir conjuntamente, crema de leche (125 ml aprox.), la misma cantidad de leche, el zumo de ½ limón, 2 yemas de huevo y unos 20 gr de queso rallado, sazonar con sal y pimienta.
Precalentamos el horno a 200ºC, mientras engrasamos un molde con mantequilla y cubrimos el fondo con una capa de coliflor hervida y una capa de jamón cocido por encima, vamos repitiendo las capas hasta agotar los ingredientes, terminando con una capa de coliflor. Verter por encima la mezcla que hemos batido y añadimos por encima pan rallado, queso rallado y trocitos de mantequilla.
Introducimos el molde en el horno durante 30 minutos aproximadamente.

Coliflor gratinada amb pernil

Ingredients:

  • 125 ml de crema de llet
  • 125ml de llet
  • zuc de 1/2 de limona
  • 2 rovells d’ou
  • 20 gr formatge rallat
  • sal i pebre

Netejar la coliflor i separar els ramells, bullir a mitges, escórrer-la i reservar-la. Tallar el pernil cuit a daus. Batre conjuntament, crema de llet (125 ml aprox.), la mateixa quantitat de llet, el suc de ½ llimona, 2 rovells d’ou i uns 20 g de formatge ratllat, assaonar amb sal i pebre. 

Preescalfem el forn a 200 ºC, mentrestant engreixarem un motlle amb mantega i cobrim el fons amb una capa de coliflor bullida i una capa de pernil cuit per sobre, anem repetint les capes fins a esgotar els ingredients, acabant amb una capa de coliflor. Abocar per sobre la barreja que hem batut i hi afegim per sobre pa ratllat, formatge ratllat i trossets de mantega. Introduïm el motlle al forn durant 30 minuts aprox.

La calabaza ecológica / La carabassa ecològica:

Propiedades/ Propietats

calabaza ecológica / carbassa ecològica

La calabaza ecológica es saciante, a pesar de su pobreza calórica. Tiene un elevado contenido en agua, es rica en fibra y favorece el tránsito intestinal. Contiene un alto nivel de potasio, magnesio, calcio en menor cantidad. Es rica en betacarotenos y tiene vitaminas A, C y E. Sus semillas tienen un gran valor nutritivo, tostadas conservan un gran potencial en vitaminas B1, E, A, y C, también numerosos minerales: zinc, hierro, magnesio, potasio, fósforo y calcio.

La carabassa ecològica és saciant, malgrat la seva pobresa calòrica. Té un elevat contingut en aigua, és rica en fibra i afavoreix el trànsit intestinal. Conté un alt nivell de potassi, magnesi, calci en menys quantitat. És rica en betacarotens i té vitamines A, C i E. Les seves llavors tenen un gran valor nutritiu, torrades conserven un gran potencial en vitamines B1, E, A, i C, també nombrosos minerals: zinc, ferro, magnesi, potassi, fòsfor i calci.

Receta / Recepta:

Crema de calabaza al jenjibre 

Se coloca la calabaza en el horno a 180º un rato, hasta que la piel empiece a oscurecerse, se retira y se deja enfriar (así se podrá pelar fácilmente). Se corta una cebolla en trozos pequeños y se pocha a fuego bajo con mantequilla, cuando esté tierna (no tostada), se introduce en una olla con la calabaza ya pelada y cortada a dados y una patata pequeña, se cubre con caldo de verduras o agua y se deja hervir alrededor de 20/25 minutos; cuando consideremos que ya está cocido añadimos sal y una cucharadita de jengibre y nos dispondremos a triturarlo todo, hasta conseguir una textura fina y homogénea. Servimos la crema en un bol y se adorna con unas pipas de calabaza tostadas.

Crema de carbassa al gingebre

Es posa la carabassa al forn a 180 º una estona, fins que la pell comenci a enfosquir, es retira i es deixa refredar (així es podrà pelar fàcilment), mentrestant es talla una ceba en trossos petits i es cou a foc baix amb mantega, quan estigui tendra (no torrada), s’introdueix en una olla amb la carabassa ja pelada i tallada a daus i una patata petita, es cobreix amb brou de verdures o aigua i es deixa bullir uns 20 o 25 minuts, quan considerem que ja està cuit afegim sal al gust i una culleradeta de gingebre i ens disposarem a triturar-ho tot, fins aconseguir una textura fina i homogènia. Servim la crema en un bol i la podem adornar amb unes pipes de carabassa torrades. 

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