Archivos mensuales: noviembre 2015

Ensalada de kiwi y gambas / Amanida de kiwi i gambes

Ingredientes/ Ingredients:

Ingredientes para 2 personas:
- 250 ml de agua caliente
- 16 gambas o langostinos
- 2 cucharadas de aceite de oliva virgen extra
- Un pellizco de sal y pimenta
- Lechuga o escarola o brotes al gusto
- 2 kiwis (pelados y cortados a rodajas)
- 80 – 100 gr de queso fresco

Ingredients (2 persones):

- 250 ml d’aigua calenta
- 16 gambes o llagostins
- 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
- Un pessic de sal i pebre
- Enciam o escarola o brots tendres a gust
- 2 kiwis (pelats i tallats a rodanxes)
- 80-100 g de formatge fresc

Receta / Recepta:

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Primero coceremos las gambas o langostinos con el agua durante unos 5 – 7 minutos. Escurrimos y dejamos enfriar.

En una fuente, colocamos la lechuga y encima distribuimos las rodajas de kiwi, los tacos de queso y las gambas reservadas.

Podemos aliñar con una vinagreta y servir.

¡Buen provecho!

Primer courem les gambes o llagostins amb l’aigua durant uns 5-7 minuts, escorrem i deixem refredar.

En una font, col·loquem l’enciam i a sobre distribuïm les rodanxes de kiwi, els tacs de formatge i les gambes reservades.

Podem amanir amb una vinagreta i servir.

Bon profit!

Pimientos rellenos de verduras / Pebrots farcits de verdures

Ingredientes/ Ingredients:

Ingredientes para 2 personas:
- 2 pimientos verdes
- 1 puerro
- 1 zanahoria
- 1 cebolla tierna
-  ½ pimiento verde y ½ pimiento rojo
- Caldo de verduras
- Sal y especias al gusto (curry, cardamomo, cúrcuma, orégano, cilantro…)
- Aceite de oliva virgen extra

Ingredients (2 persones):

- 2 pebrots verds
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 1 ceba tendra
- ½ pebrot verd i ½ pebrot vermell
- Brou de verdures
- Sal i espècies a gust (curry, cardamomo, cúrcuma, orenga, cilantro…)
- Oli d’oliva verge extra

Receta / Recepta:

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En un wok salteamos, con un poco de aceite y la cebolla bien picada, el puerro laminado. Cuando estén transparentes, añadimos la zanahoria y los pimientos en dados y los cocinamos durante 5-8 minutos.

En este punto añadimos las especias que queramos utilizar y un baso de caldo vegetal (unos 20 minutos a fuego lento).

Mientras tanto, limpiamos los pimientos verdes, les cortamos el “sombrero” y las semillas. Se recomienda cocerlos al vapor durante unos 10 – 12 minutos.

Rellenamos con las verduras y finalmente los introducimos al horno 5 minutos.

Servir cuando salgan del horno. ¡Buen provecho!

En un wok saltegem amb una mica d’oli la ceba ben picada i el porro laminat.  Quan estiguin transparents afegim la pastanaga i els pebrots a daus i cuinem 5-8 minuts.

En aquest punt afegim les espècies que vulguem utilitzar i un got de brou vegetal (uns 20 minuts més a foc baix).

Mentrestant netegem els pebrots verds, els hi tallem el “barret” i les llavors. Es recomana coure’ls al vapor durant uns 10-12 minuts.

Farcim amb les verdures i finalment els introduïm al forn 5 minuts.

Servir tan bon punt surtin del forn, bon profit!

Salteado de calabacín, berenjena y pimientos / Saltat de carbassó, albergínia i pebrots

Ingredientes/ Ingredients:

Ingredientes para 4 comensales:
- 1 calabacín
- 1 berenjena
- 1 pimiento rojo
- 1 pimiento verde
- 50-100g de champiñones
- 2-4 dientes de ajo
- 2-3 cucharadas soperas de aceite de oliva virgen extra
- Una pizca de sal
- Pimienta blanca o negra

Ingredientes per a 4 comensals:
- 1 carbassó
- 1 albergínia
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 50-100g de xampinyons
- 2-4 dents d’all
- 2-3 cullerades soperes d’oli doliva verge extra
- Una mica de sal
- Pebre blanca o negra

Receta / Recepta:

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Limpiar y trocear todas las verduras.

En una paella o cazuela baja ponemos el aceite de oliva a calentar. Añadimos primero los ajos prensados y rehogamos brevemente. En cuanto empiecen a dorarse añadimos los pimientos a tiras y salteamos durante unos 4-6 minutos. A continuación incorporamos el resto de verduras, una pizca de sal y pimienta y cocinamos 5-10 minutos más, hasta que las verduras queden tiernas.

Finalmente rectificamos de sal y servimos como primer plato o como guarnición.

¡A disfrutar!

Netegem i trossegem totes les verdures.

A una paella o cassola baixa posem l’oli d’oliva a escalfar. Afegim primer els alls premsats i els fregim breument. Quan comencin a daurar-se, afegim els pebrots a tires i ho saltegem durant 4 – 6 minuts. A continuació afegim la resta de verudres, una mica de sal i pebre i cuinem 5 – 10 minuts més fins que les verdures quedin tendres.

Finalment, rectifiquem de sal i servim com a primer plat o com a guarnició.

A disfrutar!

 

Imatge: cocinachic.net