Archivos mensuales: diciembre 2015

Crepes de espinacas y champiñones / Crepes d’espinacs i xampinyons

Los crepes son una opción muy versátil y rápida de preparar, dulces o salados, fríos o calientes, ¡me encantan en todas sus versiones! A continuación os dejo una receta ríquisima y muy saludable, podeis disfrutarla en la comida o en la cena. Pero no olvideis también de probarlos rellenos de fruta en la merienda, deliciosos con un toque de yogur o virutas de chocolate, rellenos de pollo y verduras, con aguacate y tomate, con patés vegetales y semillas, en fin usad la imaginación y os sorprendereis.

¡Espero que os guste!

Les crepes són una opció molt versàtil i ràpida de preparar, dolces o salades, fredes o calentes, m’encanten en totes les seves versions! A continuació us deixo una repecta boníssima i molt saludable, podeu disfrutar-la per menjar o per sopar. Però no oblideu també de provar-les farcides de fruita al berenar, delicioses amb un toc de iogurt o xips de xocolata, farcides de pollastre i verdures, amb alvocat i tomàquet, amb patés vegetals i llavors, en fi, feu servir a imaginació i us sorprendreu.

Espero que us agradi!

Ingredientes/ Ingredients:

Ingredientes para 4 personas:
- 300gr de espinacas
- 150gr de champiñones o setas varias
- 3 cucharadas de aceite de oliva virgen extra
- 1 cebolla tierna
- 1 diente de ajo
- 1 pizca de sal y pimienta
- 1 taza de harina integral
- 2 vasos de leche desnatada o bebida vegetal
- 1 huevo

Ingredients per a 4 persones:

- 300gr d’espinacs
- 150gr de xampinyons o bolets variats
- 3 cullerades d’oli d’oliva verge extra
- 1 seva tendra
- 1 dent d’all
- 1 pessic de sal i pebre
- 1 tassa de farina integral
- 2 gots de llet desnatada o beguda vegetal
- 1 ou

Receta / Recepta:

Imagen1

En una cazuela con agua hirviendo cocemos las espinacas, las escurrimos y las reservamos. A continuación calentamos 3 cucharadas de aceite y añadimos la cebolla tierna picada pequeña y el diente de ajo prensado, cuando empiece a dorarse añadimos los champiñones laminados y rehogamos el conjunto unos minutos.

Cuando los champiñones esten cocinados mezclamos con las espinacas que tenemos reservadas y salpimentamos el conjunto. Reservar en una fuente.

Para los crepes, mezclar en el vaso batidor la harina, la leche o bebida vegetal y el huevo y batir hasta que no queden grumos. Calentamos una sarten antiadherente 1cs de AOVE y repartir con papel de cocina (así retiramos el exceso). Cuando esté caliente vertemos un poco de la mezcla de la batidora, repartirla bien por la base de la paella, en pocos segundos irá tomando un color dorado, le damos la vuelta y contamos otros 15-20 segundos más.

Para la presentación podéis espolvorear unas hierbas aromáticas o incluso rallar un poco de parmesano, a gusto del consumidor. ¡Que aproveche!

A una cassola amb aigua bullint, coem els espinacs, els escorrem i els resrvem. A continuació escalfem 3 cullarades d’oli i afegim la seva tendra picada petita i la dent d’all premsada, quan comenci a daurar-se, afegim els xampinyons laminats i removem el conjunt uns minuts.

Quan els xampinyons estiguin cuinats, els mesclem amb els espinacs que tenim reservats i ho salpimentem. Ho reservem a una font.

Pels crepes, mesclar al got batidor la farina, la llet o beguda vegetal i el ou i batre-ho fins que no quedin grumolls. Escalfem una paella antiadherent 1 cullerada d’oli d’oliva i repartim amb paper de cuina (així treurem l’excés). Quan estigui calent, posem una mica de la mescla de la batidora, la repartim bé per la base de la paella i, en pocs segons, anira agafant un color daurat, li donem la volta i comptem uns 15-20 segons més.

Per la presentació, podeu espolsar unes herbes aromàtiques o inclòs rallar una mica de parmesà, a gust del consumidor. Que aprofiti!