Archivos mensuales: febrero 2016

Licuado de zanahoria, apio y naranja / Liquat de pastanaga, api i taronja

Una deliciosa bebida refrescante, natural y llena de antioxidantes, vitaminas y minerales, perfecta para hidratarte entre horas y un de las 5 raciones de frutas y verduras diarias. A pesar de estar muy de moda, no olvides que es preferible que las raciones de fruta diaria sean frescas y las “mastiques” ya que aprovecharás mejor la fibra, tu cuerpo absorberá más despacio todos sus nutrientes y te sentirás saciada por más tiempo. Pero de vez en cuando a mi me encanta refrescarme con un licuado de hortalizas con fruta, ¡espero que os guste tanto como a mi!

Una deliciosa beguda refrescant, natural i plena d’antioxidants, vitamines i minerals, perfecta per hidratar-te entre hores i és una de les 5 racions  de fruites i verudres diaries. Tot i estar molt de moda, no oblidis que és preferible que les racions de fruita diaria siguin fresques i les “masteguis” ja que aprofitaràs millor la fibra, el teu cos absorvirà més lentament tots els nutrients i et sentiràs saciada per més temps. Però, de tant en tant, a mi m’agrada refrescar-me amb un liquat d’hortalisses amb fruita, desitjo que us agradi tant com a mi!

Ingredientes/ Ingredients:

Ingredientes (4 – 6 personas):

2 ramas de apio

- 2 zanahorias medianas

- 1 naranja grande

- Opcional limón

Ingredients (4 – 6 persones):

- 2 branques d’api

- 2 pastanagues mitjanes

- 1 taronja gran

- Opcional llimona

Receta / Recepta:

Imagen1

Tan sencillo como lavar, pelar y trocear los ingredientes e ir añadiendo poco a poco en la licuadora. Se puede presentar con una rodaja de zanahoria o naranja en el borde del vaso o copa. Recordad no tomar más de uno al día.

¡A disfrutar!

 

Tan   senzill com rentar, pelar i trossejar els ingredients i anar afegint poc a poc a la liquadora. Es pot presentar amb una rodanxa de pastanaga o taronja a la vora del got o copa. Recordeu no prendre’n més d’un al dia.

A disfrutar!

Visitad nuestra web para poder tener los vegetales que necesitáis para hacer la receta:

Visiteu la nostra web per poder tenir els vegetals que necessiteu per fer la recepta:

Horta de l’Eixample

Ensalada de apio y naranja / Amanida d’api i taronja

Este es un plato poco calórico ideal para dietas de control de peso, lleno de vitaminas, minerales, sustancias antioxidantes y fibra. Resulta un entrante fresquito y agradable, de sabor suave y fácil de digerir. Espero que os guste.

Aquest és un plat poc calòric ideal per a dietes de control de pes, ple de vitamines, minerals, substàncies antioxidants i fibra. És un entrant fresquet i agradable, de sabor suau i fàcil de digerir. Espero que us agradi.

Ingredientes/ Ingredients:

Ingredientes (4 – 6 personas):

200 gr de apio

- 2 naranjas

- 4 nueces

- Hojas de brotes tiernos o lechugas variadas (al gusto)

- 6-8 aceitunas (verdes y/o negras)

- Vinagreta de mostaza: 4 cucharadas soperas de aceite de oliva, una pizca de sal y pimienta, cebollino o perejil picado, el zumo de 1 limón y 1 cucharada de mostaza de DIJON

 

Ingredients (4 – 6 persones):

- 200 gr d’api

- 2 taronjes

- 4 nous

- Fulles de brots tendres o enciams variats (al gust)

- 6-8 olives (verdes i/o negres)

- Vinagreta de mostassa: 4 cullerades soperes d’oli d’oliva, una mica de sal i pebre, cebeta o julivert picat, el suc d’una llimona i 1 cullarada de mostassa de DIJON

Receta / Recepta:

Imagen1

Pelamos el tallo del apio y troceamos a dados no muy grandes. Si el sabor del apio lo encuentras muy fuerte se puede dar un pequeño hervor de 10 minutos.

Pelamos y troceamos las naranjas. Hacemos lo mismo con las nueces.

En una ensaladera grande colocamos las hojas de lechugas  variadas o los brotes tiernos, después los trozos de apio, a continuación la naranja, las nueces y las aceitunas. Regamos con la vinagreta de mostaza y servimos al momento.

Para darle otra presentación podemos mezclar bien con la vinagreta y servir en platos individuales con moldes, como siempre todo depende de tu imaginación…

¡ Buen provecho !

Pelem el tall de l’api i el trossejem a daus no molt grans. Si trobes molt fort el sabor de l’api, es pot bullir durant 10 minuts.

Pelem i trossejem les taronjes. Fem el mateix amb les nous.

A una font per amanides gran coloquem les fulles d’enciams variats o els brots tendres, després els trossos d’api, a continuació la taronja, les nous i les olives. Reguem amb la vinagreta de mostassa i servim al moment.

Per donar-hi una altra presentació podem mesclar bé amb la vinagreta i servir en plats individuals amb motllos, com sempre, tot depèn de la teva imaginació…

Bon profit!

Visitad nuestra web para poder tener los vegetales que necesitáis para hacer la receta:

Visiteu la nostra web per poder tenir els vegetals que necessiteu per fer la recepta:

Horta de l’Eixample

Alcachofas rellenas de Quinoa / Carxofes farcides de Quinoa

Ingredientes/ Ingredients:

Ingredientes (4 personas):

4 alcachofas

- 1 vaso de quinoa (150-200g)

- 2 vasos de agua

- Verduritas para el relleno: cebolla, calabacín, zanahoria y ajo

- Hierbas provenzales

- Sal, pimienta (opcional) y aceite de oliva virgen extra

 

Ingredients (4 persones):

- 4 carxofes

- 1 got de quinoa (150 – 200gr)

- 2 gots d’aigua

- Verduretes pel farciment: ceba, carbassó, pastanaga i all

- Herbes provençals

- Sal, pebre (opcional) i oli d’oliva verge extra

Receta / Recepta:

Imagen1

Ponemos a hervir los 2 vasos de agua y enjuagamos la quinoa. Cuando empieze a hervir añadimos la quinoa, bajamos el fuego y dejamos cocinar tapado unos 15minutos o hasta que se consuma el agua.

Por otra parte cortamos el tallo de las alcachofas, las hojas más externas y la punta de la alcachofa (1-2cm). Hervimos las alcachofas en una olla con agua y una pizca de sal y limón durante unos 20 minutos.

Mientras se cocinan la quinoa y las alcachofas sofreimos en una sartén con una cucharda de aceite de oliva virgen extra el calabacín, la zanahoria, la cebolla y el ajo previamente picados a dados pequeños. Salpimentar y espolvorear las hierbas provenzales. Cuando la quinoa esté lista la mezclamos con el sofrito de verduras y reservamos.

Una vez cocidas las alcachofas, escurrimos y colocamos en una fuente apta para el horno. Rellenamos con la quinoa cada alcachofa. Introducimos la fuente en el horno unos 15 minutos.

Servir y disfrutar. ¡Buen provecho!

Posem a bullir els 2 gots d’aigua i esbandim la quinoa. Quan comenci a bullir, afegim la quinoa, baixem el foc i ho deixem cuinar tapat uns 15 minuts o fins que es consumeixi l’aigua.

Per una altra banda, tallem el tronc de les carxofes, les fulles més externes i la punta de la carxofa (1 – 2 cm). Les bullim a una olla amb aigua i una mica de sal i llimona durant uns 20 minuts.

Mentre es cuinen la quinoa i les carxofes, sofregim, a una paella amb una cullerada d’oli d’oliva verge extra, el carbassó, la pastanaga, la la ceva i l’all prèviament picats a daus petits. Salpimentem i espolsem les herbes provençals. Quan la quinoa estigui llesta, la barrejem amb el sofregit de verdures i ho reservem.

Un cop cuites les carxofes, les esbandim i les col·loquem a una font apta pel forn. Farcim cada carxofa amb la Quinoa i introduïm la font al forn uns 15 minuts.

Servir i disfrutar. Bon profit!

Visitad nuestra web para poder tener los vegetales que necesitáis para hacer la receta:

Visiteu la nostra web per poder tenir els vegetals que necessiteu per fer la recepta:

Horta de l’Eixample