Archivos mensuales: marzo 2016

Almejas con alcachofas y guisantes / Cloïsses amb carxofes i pèssols

Ingredientes/ Ingredients:

Ingredientes:

- 500 gr de almejas

- 6 alcachofas

- 150 gr de guisantes frescos

- 2 dientes de ajo laminados

- Aceite de oliva virgen extra

- Sal, pimienta de cayena y perejil

 

Ingredients:

- 500 gr de cloïsses

- 6 carxofes

- 150 gr de pèssols frescos

- 2 dents d’all laminats

- Oli d’oliva verge extra

- Sal, pebre de caiena i julivert

 

Receta / Recepta:

Imagen2

Primero limpiaremos las alcachofas eliminando las hojas externas, más oscuras y más duras y nos quedaremos con el corazón. Ponemos los corazones a hervir en una cazuela con agua y sal durante unos 20 minutos. Mientras tanto desgranamos los guisantes y los añadimos a la cazuela 5 minutos después.

Por otra parte en una paella con aceite de oliva virgen extra doramos los ajos laminados junto con la pimienta de cayena. En cuanto empieze a coger color añadimos las almejas y tapamos 2-3 minutos o hasta que se abran.

Escurrimos las verduras una vez cocinadas y las añadimos a la paella con las almejas y dejamos cocinar el conjunto 2-3 minutos más. Dejar reposar un minuto con el fuego apagado y espolvorear perejil picado.

Pasado este tiempo ya estará listo para servir, ¡que aproveche!

 

Primer netejarem les carxofes eliminant les fulles externes, més fosques i dures i ens quedarem amb el cor. Posem els cors  a bullir a una cassola amb aigua i sal durant uns 20 minuts. Mentres, desgranem els pèssols i els afegim a la cassola 5 minuts després.

Per altra banda, a una paella amb oli d’oliva verge estra, daurem els alls laminats juntament amb la pebre de caiena. Quan comenci a agafar color, afegim les cloïsses i tapem 2-3 minuts o fins que s’obrin.

Escorrem les verdures un cop cuinades i les afegim a la paella amb les cloïsses i deixem cuinar el conjunt 2-3 minuts més. Deixem reposar un minut amb el foc apagat i espolsem el julivert picat.

Passat aquest temps ja estarà llest per servir, que aprofiti!

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Horta de l’Eixample

Pastelitos de calabacín al horno / Pastissets de carbassó al forn

Ingredientes/ Ingredients:

Ingredientes:

- 2 calabacines medianos

- 1 zanahoria

- 1/2 puerro

- 3 huevos

- Sal y pimienta

- Perejil

- Aceite de oliva virgen extra

 

Ingredients:

- 2 carbassons mitjans

- 1 pastanaga

- 1/2 porro

- 3 ous

- Sal i pebre

- Julivert

- Oli d’oliva verge extra

 

Receta / Recepta:

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Lavamos y cortamos las verduras en trozos pequeños o juliana y las cocemos al vapor. Por otra parte precalentamos el horno a 180ºC durante 10 minutos. Batimos los huevos junto con la sal, pimienta y un poco de perejil (podéis probar a combinar diferentes especias, siempre a vuestro gusto).

Una vez cocidas las verduras, las escurrimos y las mezclamos con el huevo y trituramos el conjunto. Si lo preferís podéis dejar las verduras en trozos muy pequeños o en juliana. Engrasamos la fuente de horno con aceite de oliva virgen extra (os recomiendo la bandeja de hacer magdalenas pero podéis utilizar cualquier otro molde en función de la forma que queráis obtener). Vertemos la mezcla de verduras y huevo en el molde e introducimos en el horno durante unos 30-40’ o hasta que el huevo esté cuajado.

Servir templado, podemos decorar con el resto de perejil o incluso añadir unas semillas de sésamo, lino, etc.

Os animo a que probéis con diferentes verduras, añadiendo queso a la mezcla o virutas de jamón ibérico, tantas posibilidades como imaginéis… ¡a disfrutar!

 

Netejem i tallem les verdures en trossos petits o juliana i les coem al vapor.  Per l’altra banda, preescalfem el forn a 180ºC durant 10 minuts. Batem els ous amb la sal y una mica de julivert (podeu provar a combinar diferents espècies, sempre al vostre gust).

Un cop tenim les verdures cuites, les escorrem i les barrejem amb l’ou i triturem el conjunt. Si ho preferiu, podeu deixar les verdures en trossos petits o juliana. Posem greix a la safata del forn amb l’oli d’oliva verge extra (us recomano la safata de fer madalenes però podeu utilitzar qualsevol altre motlle en funció de la forma que volgueu obtenir). Aboquem la mescla de verdures i ou al motlle i introduïm al forn durant 30-40 minuts o fins que l’ou estigui quallat.

Servir temperat, podem decorar amb la resta de julivert o inclòs afegir unes llavors de sèsam, lli, etc

Us animo a que proveu amb diferents verdures, afegint formatge a la mescla o encenalls de pernil ibèric, tantes possibilitats com imagineu…A disfrutar!

 

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Horta de l’Eixample

Hummus de remolacha / Hummus de remolatxa

Ingredientes/ Ingredients:

Ingredientes:

- 100 gr de garbanzos

- 1 remolacha cocida

- El jugo de un limón

- 1 diente de ajo

- 1 cucharada de aceite de oliva virgen extra

- 1 cucharada de tahin

- Una pizca de sal y pimienta

- 1/2 cucharita de comino

- Perejil

- 1 cucharada de semillas de sésamo

Ingredients:

- 100 gr de cigrons

- 1 remolatxa cuita

- El suc d’una llimona

- 1 dent d’all

- 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra

- 1 cullerada de tahini

- Un pessic de sal i pebre

- 1/2 cullerada de comí

- Julivert

- 1 cullerada de llavors de sèsam

 

Receta / Recepta:

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Introducimos en el vaso batidor los garbanzos, la remolacha, el diente de ajo, el jugo de limón, la cs de tahin y el aceite de oliva. Batimos un poco y a continuación añadimos la sal, la pimienta, el comino y un poco de perejil y volvemos a batir.

Servimos este rico hummus con un poco de perejil espolvoreado y las semillas de sésamo. Podemos decorar también con unas gotitas de aceite de oliva.

¡Que disfrutéis!

 

Introduïm al got de batre els cigrons, la remolatxa, el dent d’all, el suc de llimona, la cullerada de tahini i l’oli d’oliva. Batim una mica i, a continuació, afegim la sal, el pebre, el comí, una mica de juliver i tornem a batre.

Servim aquest hummus amb una mica de julivert empolvorat i les llavors de sèsam. Podem decorar també amb unes gotetes d’oli d’oliva.

Que disfruteu!

 

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Horta de l’Eixample

Empanadillas integrales / Crestes integrals

Ingredientes/ Ingredients:

Ingredientes para la masa:

- 300-400 gr de harina integral

- 150-180 ml de agua

- 5-6 cucharadas soperas de aceite de oliva

- 1 pizca de sal

Ingredientes para el relleno:

- 1 manojo de espinacas frescas

- 1 taza pequeña de queso

- 1 pizca de sal y especias al gusto

Ingredients per la massa:

- 300-400 gr de farina integral

- 150-180 ml d’aigua

- 5-6 cullerades soperes d’oli d’oliva

- Un pessic de sal

Ingredients pel farcit:

- 1 manat d’espinacs

- 1 tassa petita de formatge

- 1 pessic de sal i espècies al gust

 

Receta / Recepta:

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Para la masa simplemente mezclamos los ingredientes y amasamos de manera que obtengamos una masa compacta pero manejable, si se pega añadimos un poco más de harina.

Para el relleno, picamos las espinacas y las ponemos en un bol donde mezclaremos con la sal y las especias.

Cogemos bolitas de masa, las estiramos y cortamos un círculo (puedes ayudarte con una taza de te). Rellenamos con las espinacas y ponemos un poquito de queso por encima y cerramos.

Cuando estén todas (10-12 unidades aprox.) se hornean unos 40 minutos a 180ºC y ya estarán listas para comer. Se pueden servir frías perfectamente. Y usa tu imaginación porque el relleno lo puedes variar tanto como gustes y recuerda que esta receta es válida para rellenos salados pero también para rellenos dulces ¿te animas a probar?

 

Per a la massa, simplement mesclem els ingredients i els amasem de manera que obtinguem una massa compacta però que es pugui treballar; si s’enganxa, afegim una mica més de farina.

Pel farcit, piquem els espinacs i els posem a un bol on ho barrejarem amb la sal i les espècies.

Agafem les boletes de massa, les estirem i tallem un cercle (pots ajudar-te amb una tassa de tè). Omplim amb els espinacs i posem una mica de formatge per sobre i tanquem.

Quan estiguin totes (10-12 unitats aprox) les passem pel forn uns 40 minuts a 180ºC i ja estaran llestes per menjar. Es poden servir fredes perfectament. I fes servir la teva imaginació perquè el farcit el pots variar tant com vulguis i recorda que aquesta recepta és vàlida per farcits salats però també per farcits dolços, t’animes a provar?

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Horta de l’Eixample

Batido de fresas con avena y almendras / Batut de maduixa amb avena i ametlles

Ingredientes/ Ingredients:

Ingredientes:

- 1 taza de fresas

- 1 vaso de leche vegetal de avena

- 1/2 taza de copos de avena

- 1/2 puñado de almendras

- Canela al gusto

- Opcional estevia

Ingredients:

- 1 tassa de maduixes

- 1 got de llet vegetal d’avena

- 1/2 tassa de flocs d’avena

- 1/2 grapat d’ametlles

- Canyella al gust

- Opcional estevia

Receta / Recepta:

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Lava las fresas y quitales el rabillo. Introduce todos los ingredientes en el vaso batidor reservando unas almendras, una cucharadita de copos de avena y una o dos fresas. Troceamos las fresas reservadas a pequeños dados y picamos las almendras. Servimos el batido en copas y decoramos con los copos de avena,  los dados de fresa y las almendras picadas.

A disfrutar de un batido riquísimo, nutritivo y lleno de energía, espero que os guste.

Neteja les maduixes i treu-hi el tronquet. Introdueix tots els ingredients al got batidor reservant algunes ametlles, una cullerada de flocs d’avena i una o dues maduixes. Trossejem les maduixes reservades en petits daus i piquem les ametlles. Servim el batut en copes i decorem amb els flocs d’avena, els daus de maduixa i les ametlles picades.

A disfrutar d’un batut boníssim, nutritiu i ple d’energia; desitjo que us agradi.

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Horta de l’Eixample

Sopa de fresas a la menta / Sopa de maduixes a la menta

Ingredientes/ Ingredients:

Ingredientes:

- 1 taza de fresas

- El zumo de un limón

- 1 ramita de menta

- Canela al gusto

- Opcional estevia

Ingredients:

- 1 tassa de maduixes

- El suc d’una llimona

- 1 branqueta de menta

- Canyella al gust

- Opcional estevia

Receta / Recepta:

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Lavamos las fresas y las pasamos por la licuadora o la batidora junto con la ramita de menta. Mezclamos el zumo de limón, la estevia quien busque un toque más dulce y espolvoreamos la canela. Volvemos a batir y finalmente pasamos por el colador chino para que quede una salsa bien homogénea.

Decoramos con una hojita de menta y ya está listo para servir.

Delicioso postre o merienda, cargado de vitaminas, minerales, antioxidantes y fibra, rico y sano, ¡espero que os guste!

 

Netejem les maduixes i les passem per la liquadora o la batidora amb la branqueta de menta. Mesclem el suc de llimona, la esteva qui busqui un toc més dolç i espolsem la canyella. Tornem a batre i finalment passem pel colador xinès perque quedi una salsa ben homogènia.

Decorem amb una fulla de menta i ja està llest per servir.

Deliciós postre o berenar carregat de vitamines, minerals, antioxidants i fibra; bo i saludable. Espero que us agradi!

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Horta de l’Eixample