Archivos mensuales: abril 2016

Ensalada de espinacas y kiwi con vinagreta de kiwi / Amanida d’espinacs i kiwi amb vinagreta de kiwi

Ingredientes/ Ingredients:

Ingredientes:
Para la ensalada

- Hojas de espinacas frescas

- 1 kiwi

- 1 cucharada de semillas de calabaza

- Virutas de jamón (opcional)

Para la vinagreta

- 1 kiwi

- 2 cucharadas de vinagre de manzana

- 1 cucharada de aceite de oliva virgen extra

- 1 chorrito de agua (a gusto)

- 1 cucharada de gomasio (sal de sésamo) y pimienta

 

Ingredients:
Per l’amanida

- Fulls d’espinacs frescos

- 1 kiwi

- 1 cullerada de llavors de carbassa

- Encenalls de pernil (opcional)

Per la vinagreta

- 1 kiwi

- 2 cullarades de vinagre de poma

- 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra

- 1 rajolí d’aigua (a gust)

- 1 cullerada de gomasi (sal de sèsam) i pebre

 

Receta / Recepta:

Imagen1

Lavar y escurrir las espinacas.  Pelar y trocear el kiwi. En una ensaladera disponer primero las espinacas, después las rodajas de kiwi y a continuación las semillas de calabaza y las virutas de jamón

Para la vinagreta pelaremos y trocearemos el kiwi y mezclaremos con el gomasio, el vinagre, el aceite y la pimienta. Batimos hasta que quede una salsa homogénea (en función de la cantidad de agua quedará más ligera o más espesa).

Vertemos el aliño sobre la ensalada y lista para servir. ¡Buen provecho!

 

Netejar i escórrer els espinacs. Pelar i trossejar el kiwi. A una enciamera posem primer els espinacs, després les rodanxes de kiwi i, a continuació, les llavors de carbassa i els encenalls de pernil.

Per la vinagreta pelarem i trossejarem el kiwi i el barrejarem amb el gomasi, el vinagre, l’oli i el pebre. Batim fins que quedi una salsa homogènia (en funció de la quantitat d’aigua quedarà més espesa o més lleugera).

Hi afegim l’amaniment sobre l’amanida i llesta per servir. Bon profit!

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Horta de l’Eixample

Ensalada de garbanzos y quinoa / Amanida de cigrons i quinoa

Ingredientes/ Ingredients:

Ingredientes:

- 100 gr de quinoa

- 200 gr de garbanzos cocicos

- 2 cebollas tiernas

- 1 pepino grande

- 2 tomates medianos o tomates cherry

- 1 pimiento verde

- 1/2 pimiento rojo

- Opcional: un trozo pequeño de queso feta y/o semillas

- Perejil, hierbabuena…especias al gusto

- 1 Pizca de sal y pimienta

- 2 cucharadas de aceite de oliva virgen extra

- El jugo de un limón

 

Ingredients:

- 100 gr de quinoa

- 200 gr de cigrons cuits

- 2 cebes tendres

- 1 cogombre gran

- 2 tomàquets mitjans o cherry

- 1 pebrot verd

- 1/2 pebrot vermell

- Opcional: un tros petit de formatge feta i/o llavors

- Julivert, menta…espècies al gust

- 1 grapat de sal i pebre

- 2 cullarades d’oli d’oliva verge extra

- El suc d’una llimona

 

Receta / Recepta:

Imagen1

Lavar la quinoa con agua fría y la cocemos con el doble de agua que de quinoa unos 10-12 minutos o hasta que la semilla se abra. Dejamos reposar.

Picamos las verduras a dados, el perejil y la hierbabuena y reservamos en un bol. Lavamos los garbanzos con agua fría, escurrimos y añadimos al bol de las verduras. A cotinuación pasamos la quinoa por agua fría, escurrimos y también añadimos a la mezcla anterior.

Finalmente añadimos una pizca de sal, pimienta, el zumo de un limón y el aceite de oliva virgen extra. Mezclamos bien para que se impregnen todos los sabores. Opcional: podemos añadir un poco de queso feta desmigado.

¡Y ya estará lista para servir, espero que os guste!

Este plato es muy completo: vitaminas, minerales, fibra, hidratos de carbono complejos, proteínas vegetales (las proteínas que aporta la quinoa son de mayor calidad que otras de origen vegetal ya que contiene 8 aminoácidos esenciales), ácidos grasos omega 3 y 6 … por lo tanto es muy recomendable para muchas personas como deportistas, niños y adolescentes, adultos y celíacos ya que no contiene gluten.

 

Rentar la quinoa amb aigua freda i la coem amb el doble d’aigua que de quinoa uns 10-12 minuts o fins que la llavor s’obri. Deixem reposar.

Piquem les verdures a daus, el julivert i la menta i ho reservem a un bol. Rentem els cigrons amb aigua freda, els escorrem i els afegim al bol de les verdures. A continuació passem la quinoa per aigua freda, escorrem i també ho afegim a la barreja anterior.

Finalment afegim una mica de sal, pebre, el suc d’una llimona i l’oli d’oliva verge extra. Barrejem bé perque s’impregnin tots els sabors. Opcional: podem afegir una mica de formatge feta esqueixat.

I ja estarà llesta, desitjo que us agradi!

Aquest plat és molt complert: vitamines, minerals, fibra, hidrats de carboni complexos, proteïnes vegetals (les proteïnes que aporta la quinoa són de major qualitat que d’altres d’origen vegetal ja que conté 8 aminoàcids essencials), àcids grasos omega 3 i 6… per tant és molt recomanable per moltes persones com esportistes, nens i adolescents, adults i celíacs ja que no conté gluten.

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Horta de l’Eixample