Archivos mensuales: mayo 2016

Postre de cacao, plátano y nueces / Postre de cacau, plàtan i nous

Ingredientes/ Ingredients:

Ingredientes:

–2 plátanos maduros batidos o chafados

-150-180g harina integral

-1 vaso de leche o bebida vegetal
-50g cacao puro
-2 huevos batidos
-Dos puñados de nueces picadas
-1 cucharada de café (cc) de levadura
-½ cc de bicarbonato
-1 cc de canela
-Una pizca de sal
-Opcional edulcorante (STEVIA) y/o esencia de vainilla

 

Ingredients:

-2  plàtans madurs batuts o aixafats
-150-180g farina integral
-1 got de llet o beguda vegetal
-50g  cacau pur
-2 ous batuts
-Dos grapats de nous picades
-1 cullerada de cafè de llevat
-½ cullerada de bicarbonat
-1 cullerada de canyella
-Una  mica de sal
-Opcional edulcorant (STEVIA) i/o essència de vainilla

 

 

Receta / Recepta:

Imagen1

En un bol mezclamos el plátano batido, los huevos batidos, la leche o bebida vegetal y si apetece la esencia de vainilla y removemos hasta que quede bien homogéneo.

En otro bol mezclamos bien la harina, el cacao, la estevia en polvo si vamos a edulcorar, la levadura, el bicarbonato, la canela y la pizca de sal.

En este momento añadimos la mezcla del primer bol despacio y removiendo todo el conjunto hasta que se vuelva un masa homogénea. Finalmente añadimos las nueces picadas y volvemos a remover.

Vertemos la mezcla en una fuente para horno previamente engrasada o cubierta con papel vegetal. Cocinamos una media hora. Para saber que está listo haced la prueba de clavar un palillo en el centro, cuando salga limpio estará listo. Dejar dejar reposar antes de servir.

¡A disfrutar!

 

A un bol barrejem el plàtan batut, els ous batuts, la llet o beguda integral i, si vé de gust, l’essència de vainilla i removem fins que quedi ben homogeni.

A un altre bol barrejem bé la farina, el cacau, l’stevia en pols si ho edulcorem, el lleva, el bicarbonat, la canyella i la mica de sal.

En aquest moment afegim la mescla del primer bol poc a poc i removent tot el conjunt fins que es torni una massa homogènia. Finalment, afegim les nous picades i tornem a moure.

Vertim la mescla a una font per forn previament engreixada o coberta amb paper vegetal. Cuinem una mitja hora. Per saber que està llest, fem la prova amb un escuradents clavant-lo al centre; quan surti net, estarà llest. Deixar reposar abans de servir.

A disfrutar!

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Horta de l’Eixample

Calabacines rellenos de hummus / Carbassons farcits d’hummus

Deliciosa receta fuente de vitaminas, minerales, fibra y proteínas de origen vegetal. El hummus suele ser mejor tolerado que los garbanzos enteros así que te animo a que pruebes este plato tanto en la comida como en la cena. ¿Probamos?

Deliciosa recepta font de vitamines, minerals, fibra i proteïnes d’origen vegetal. L’hummus sol ser millor tolerat que els cigrons sencers així que t’animo a que provis aquest plat tant per dinar com per sopar. Provem?

Ingredientes/ Ingredients:

Ingredientes:

- 3 calabacines medianos

 

- ¾ taza hummus

 

- 2 tazas de tomates cherry cortados por la mitad

 

- ¼ de taza de cebolla morada

 

- 2 cucharadas de albahaca fresca picada

 

- 1 cucharada de aceite de oliva virgen extra

 

- 3 cucharadas soperas de pan integral rallado

 

- Sal y pimienta

 

 

Ingredients:

- 3 carbassons mitjans
- ¾ de tassa d’hummus
- 2 tasses de tomàquets cherry tallats per la meitat
- ¼ de tassa de ceba morada
- 2 cullerades d’alfàbrega fresca picada
- 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
- 3 cullerades soperes de pa integral rallat
- Sal  i pebre

 

 

Receta / Recepta:

Imagen1

Precalentar el horno a 220ºC

Lavar y cortar el calabacín por la mitad longitudinalmente y colocar en una fuente de horno. Cocinar durante 15-20’ para que quede tierno y podamos vaciarlo con comodidad.

En un bol mezclar los tomates cortados por la mitad, la cebolla a rodajas, la albahaca fresca, la sal y el aceite de oliva y remover bien.

Vaciar los calabacines y mezclar la pulpa con el hummus. Rellenar los calabacines con esta masa homogénea.

Cubrir con la mezcla de tomate, cebolla y albahaca y espolvorear media cucharada sopera de pan rallado sobre cada mitad de calabacín. Intorducir en el horno 10 minutos más.

Aumentar la temperatura los últimos 2 minutos.

Retirar y servir caliente.

¡Buen provecho!

 

Preescalfar el forn a 220ºC

Rentar i tallar el carbassó per la meitat longitudinalment i col·locar a una safata de forn. Cuinar durant 15-20′ perque quedi tendre i el poguem buidar amb comoditat.

A un bol, barrejar els tomàquets tallats per la meitat, la ceba a rodanxes, l’alfàbrega fresca, la sal i l’oli d’oliva i remoure bé.

Buidem els carbassons i barrejem la polpa amb l’hummus. Farcir els carbassons amb aquesta massa homogènia.

Cubrir amb la mescla de tomàquet, ceba i alfàbrega i espolsir mitja cullerada sopera de pa rallat sobre cada meitat de carbassó. Introduïr al forn 10 minuts més.

Augmenta la temperatura els últims 2 minuts.

Retirar i servir calent.

Bon profit!

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Horta de l’Eixample

Crudités con paté de calabaza / Crueses amb paté de carbassa

Ingredientes/ Ingredients:

Ingredientes:

- Media calabaza limpia

- 1 cebolla pequeña

- 50 gr de almendras molidas

- 1 diente de ajo

- 2-3 cucharadas de aceite de oliva virgen extra

- 1 vasito de agua

- 1 cucharada de gomasio (sal de sésamo)

- Especias: comino, nuez moscada, pimienta, cúrcuma…

 

Ingredients:

- Mitja carbassa neta

- 1 ceba petita

- 50 gr d’ametlles mòltes

- 1 dent d’all

- 2-3 cullerades d’oli d’oliva verge extra

- 1 gotet d’aigua

- 1 cullerada de gomasi (sal de sèsam)

- Espècies: comí, nou moscada, pebre, cúrcuma…

 

 

Receta / Recepta:

Imagen1

Cortar a dados la calabaza ya limpia de semillas y corteza. Pelar y trocear la cebolla y el ajo. En una cazuela con 2 cucharadas de aceite de oliva virgen extra rehogamos la cebolla unos 5 minutos. Añadimos el ajo y la calabaza, el vasito de agua y dejamos cocinar unos 15-20 minutos más. La calabaza debe quedar tierna.

Transcurrido este tiempo disponemos las verduras en el vaso batidor y añadimos las almendras molidas, la sal y las especias. Mientras trituramos añadir 1 cucharadas de aceite de oliva si fuera necesario o un poco más de almendra molida.

Servir junto con bastoncitos de vegetales limpios y pelados. También podemos usar el paté de calabaza para untar en tostas o para rellenar huevos cocidos. Espero que os gusten las ideas, ¡que aproveche!

 

Tallem la carbassa, ja neta de llavors i d’escorça, en daus. Pelem i trossejem la ceba i l’all. A una cassola amb 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra, fem la ceba uns 5 minuts. Aefgim l’all i la carbassa, el gotet d’aigua i deixem cuinar uns 15-20 minuts més. La carbassa ha de quedar tendre.

Passat aquest temps, disposem les verdures al got batedor i afegim les ametlles mòltes, la sal i les espècies. Mentre triturem, afegirem 1 cullerada d’oli d’oliva si fos necessari o una mica més d’ametlles mòltes.

Servir juntament amb bastonets de vegetals nets i pelats. També podem fer servir el paté de carbassa per sucar amb torrades o per omplir ous cuits. Desitjo que us agradin les idees, bon profit!

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Horta de l’Eixample