Archivos mensuales: junio 2016

Calabacín con tomate y ajo al horno / Carbassó amb tomàquet i all al forn

Ingredientes/ Ingredients:

Ingredientes:

- 2 calabacines

- 2 puñados de tomates cherry

- 3-6 dientes de ajo (según gustos)

- 4 cucharadas de queso parmesano rallado

- Aceite de oliva virgen extra

- Sal y pimienta

- Hojas de albahaca y perejil

 

Ingredients:

- 2 carbassons
- 2 grapats de tomàquets xerry
- 3-6 dents d’all (segons el gust)
- 4 cullerades de formatge parmesà
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre
- Fulles d’alfàbrega i julivert

 

Receta / Recepta:

Imagen1

Precalentar el horno 10 minutos a 200ºC. Mientras lavamos y cortamos las verduras y las incorporamos en una ensaladera para aliñarlas con el aceite, la sal, el parmesano y la pimienta. Cuando estén bien mezcladas las disponemos en una fuente apta para horno y las cocinamos a 180ºC durante 25-35 (según gustos, más crujiente o más cocinadas). Finalmente retiramos del horno, espolvoreamos con perejil y/o albahaca y servimos caliente.

¡Buen provecho!

 

Preescalfar el forn 10 minuts a 200ºC. Mentrestant, rentem i tallem les verdures i les posem a una amanidera per amanir-les amb l’oli, la sal, el parmesà i el pebre. Quan estiguin ben mesclades les posem a una font apta per forn i les cuinem a 180ºC durant 25-35 mints (segons gustos, més cruixents o més cuinades). Finalment, retirem del forn, espolsem amb julivert i/o alfàbrega i ho servim calent.

Bon profit!

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Horta de l’Eixample

Quinoa con guisantes y tirabeques / Quinoa amb pèsols i tirabecs

Ingredientes/ Ingredients:

Ingredientes (4 personas):

- 200 gr de tirabeques

- 200 gr de guisantes frescos y desgranados

- 1 cebolla seca
- 150 – 200 gr de quinoa
- Agua o caldo vegetal (el doble de volumen que de quinoa)
- 1 diente de ajo
- Aceite de oliva virgen extra
- Sal y pimienta
 

Ingredients (4 persones):

- 200 gr de tirabecs
- 200 gr de pèsols frescos i desgranats
- 1 ceba seca
- 150 – 200 gr de quinoa
- Aigua o brou vegetal (el doble de volum que de quinoa)
- 1 dent d’all
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre

 

Receta / Recepta:

Imagen1

Lavar la quinoa en un colador y dejar escurrir. La pondremos a hervir en una cazuela con agua o caldo (siempre más gustoso con caldo de verdura) unos 15 minutos. Mientras, en una paella, con un chorrito de aceite de oliva, cocinamos la cebolla hasta que quede tierna. Añadir los guisantes y los tirabeques y un vaso de agua o caldo de verduras y dejar cocinar unos minutos o hasta que el agua se evapore. Finalmente mezclamos con la quinoa y añadimos un toque de sal y pimienta.

¡Buen provecho!

 

Rentar la quinoa en un colador i deixar escórrer. La posarem a bullir en una cassola amb aigua o brou (sempre més gustós amb brou de verdures) uns 15minuts. Mentrestant en una paella amb un raig d’oli d’oliva cuinem la ceba fins que quedi tendre. Afegir els pèsols i els tirabecs i un got d’aigua o brou de verdures i deixar cuinar uns minuts o fins que l’aigua s’evapori. Finalment barregem amb la quinoa i afegim un toc de sal i pebre.

Bon profit!

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Horta de l’Eixample

Tartar de melocotón / Tartar de préssec

Ingredientes/ Ingredients:

Ingredientes:

- 2 melocotones

- 300 gr de tomates (cherrys o 2 tomates medianos)

- 150 gr de mozzarella
- Hojas de menta picada
- 1 cucharada de cebollino picado
- Aceite de oliva virgen extra
- Sal y pimienta
- Hojas de rúcula (presentación)
 

Ingredients:

- 2 préssecs
- 300 gr de tomàquets (xerrys o 2 tomàquets mitjans)
- 150 gr de mozarella
- Fulles de menta picada
- 1 cullerada de cibulet picat
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre
- Fulles de ruca (presentació)
 

 

Receta / Recepta:

Imagen1

Pelar los melocotones y cortar en dados, trocear los tomates y la mozzarella. En un bol,  añadimos todos los ingredientes con la menta picada, el cebollino, sal, pimienta y aceite y lo dejamos marinar unos 15-20′ aproximadamente.

En un plato servimos primero las hojas de rúcula bien repartidas y el tartar – con la ayuda de un molde pequeño – ¡y ya estará listo para ser comido y disfrutado!

Espero que os guste esta refrescante receta, ¡buen provecho!

 

Pelar els préssecs i tallar a daus, trossejar els tomàquets i la mozzarella. En un bol afegim tots els ingredients amb la menta picada, el cibulet, sal, pebre i oli i ho deixem marinar uns 15-20’ aproximadament.

En un plat servim primer les fulles de ruca ben repartides i el tàrtar – amb l’ajuda d’un motlle petit -  i ja estarà llest per ser menjat i disfrutat!!

Espero que us agradi aquesta refrescant recepta, bon profit!

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Horta de l’Eixample

Paté vegetal de guisantes y aguacate / Paté vegetal de pèsols i alvocat

Ingredientes/ Ingredients:

Ingredientes:

- 200-300 gr de guisantes frescos

- 1 aguacate

- 1 diente de ajo
- El zumo de un limón o una lima
- Pellizco de sal y pimienta
- Chorrito de aceite de oliva virgen extra
- Gomasio,  pimiento rojo dulce o semillas para decorar
- Hojas de menta o albahaca para decorar
 

Ingredients:

- 200-300 gr de pèsols frescos
- 1 alvocat
- 1 dent d’all
- El suc d’una llimona o llima
- Pessic de sal i pebre
- Un raig d’oli d’oliva verge extra
- Gomasi, pebre vermell dolç o llavors per decorar
- Fulles de menta o alfàbrega per decorar
 

 

Receta / Recepta:

Imagen1 Imagen2

Cocer los guisantes al dente y pasar por agua fría para mantener el color verde vivo. Triturar el aguacate y el diente de ajo con el zumo de limón o lima y añadir un chorrito de aceite de oliva virgen extra. Añadir los guisantes y el pellizco de sal y pimienta. Si se quiere dar un aroma más intenso, añadir alguna hoja de menta a los ingredientes a triturar.

Tostada: untar el paté en la tostada o pan integral y decorar con una hoja de menta o de albahaca y el pimiento rojo, las semillas y/o el gomasio.

Huevos rellenos: hervir los huevos unos 15-20′. Cortar por la mitad y vaciar la yema. Chafar la yema con el paté para mezclarlo (se puede triturar pero quedará más líquido. También podemos añadir un puñado de almendras crudas para hacerlo más espeso). Rellenar los huevos con el paté. Para conseguir una presentación más atractiva, utilizar la manga pastelera. Decorar igual que la tostada. Se pueden presentar sobre una cama de  lechugas variadas o con unos dados de tomate por encima.

¡Buen provecho!

 

Coure els pèsols al dente i passar per aigua freda per mantenir el color verd viu. Triturar l’alvocat i la dent d’all amb el suc de la llimona o llima i afegir un raig d’oli d’oliva verge extra. Afegir els pèsols i el pessic de sal i pebre. Si es vol donar un aroma més intens afegir alguna fulla de menta als ingredients a triturar

Torrada: untar el paté a la torrada o pa integral i decorar amb una fulla de menta o alfàbrega i el pebre vermell o les llavors i/o el gomasi

Ous farcits: bullir els ous uns 15-20’. Tallar per la meitat i buidar el rovell. Aixafar el rovell d’ou amb el paté per barrejar-ho (es pot triturar però quedarà més líquid. També podem afegir un grapat d’ametlles crues per espessir). Farcir els ous amb el paté. Per aconseguir una presentació més atractiva fer servir la màniga pastissera. Decorar igual que la torrada. Es poden presentar sobre un llit d’enciams variats o amb uns daus de tomàquet per sobre.

Bon profit!!

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Horta de l’Eixample