Crema suave de castañas al anís verde / Crema suau de castanyes a l’anís verd

Una delicia que podéis disfrutar como postre, salsa para tartas, acompañante, en frío o en caliente.

Esta receta es tan sencilla, y lleva tan poco trabajo, ¡que es fácil convertirla en favorita! Sobre todo en los meses de frío. Y en las tierras donde se puede “ir a por castañas”, es una estupenda razón para disfrutar del monte y el aire limpio.

Las castañas son una maravilla pero os recomendamos no mezclarlas con legumbres durante la misma comida, ¡para evitar digestiones pesadas! Sin embargo, combinan de maravilla con cereales, ¡y con la crema de cereales del desayuno está deliciosa!!!


Una delícia que podeu disfrutar com a postre, salsa per a tartes, acompanyant, en fred o en calent.

Aquesta recepta és tan senzilla i porta tant poc treball que és fàcil convertir-la en preferida! Sobre tot als mesos de fred. I a les terres on es pot anar a per castanyes, és una fantàstica raó per disfrutar de la muntanya i de l’aire net.

Les castanyes són una meravella però us recomanem no barrejar-les amb llegums al mateix àpat per evitar digestions pesades! En canvi, combinen de meravella amb els cereals, i amb la crema de cereals de l’esmorzar està deliciosa!!

Ingredientes/ Ingredients:

Ingredientes:

-  1/2 Kg de castañas

- Alga Kombu

- Semillas de anís verde o anisinos

- Leche de arroz

- Canela en polvo


 Ingredients:
- 1/2 Kg de castanyes
- Alga kombu
-  Llavors d’anís verd o anisins
- Llet d’arròs
- Canyella en pols
Receta / Recepta:

Con un cuchillo pequeño se hace una incisión en cada castaña. Se pone agua a hervir y se escalda un puñado pequeño de castañas durante 3-4 minutos. Se sacan e inmediatamente, sin esperar, se pelan las dos pieles.

Una vez que tenemos las castañas peladas, se ponen a cocer en agua limpia con un pedazo de alga kombu  y unos anisinos durante una hora. Se sacan de la olla, se quita el alga y se pasan por la batidora con un chorrito de leche de arroz y canela en polvo al gusto. Esta crema se puede comer así, en caliente, en frío y también se puede mezclar con la crema de cereales del desayuno… deliciosa!

¡Buen provecho!


Amb un ganivet petit es fa una incisió a cada castanya. Es posa aigua a bullir i s’escalda un petit grapat de castanyes durant 3-4 minuts. Es treuen i immediatament, sense esperar, es treuen les dues pells.

Un cop tenim les castanyes pelades, es posen a coure amb aigua neta amb una mica d’alga kombu i uns anisins durant una hora. Es treuen de l’olla, es treu l’aigua i es passen per la batedora amb un rajolinet de llet en pols i canyella en pols al gust. Aquesta crema es pot mejar així, en calent, en fred i també es pot mesclar amb la crema de cereals de l’esmorzar….deliciosa!

Bon profit!


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Horta de l’Eixample

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